06-20/3638-286

Hangyairtás információ

Megrendelés

24 órán belül válaszolunk

A hangyák elleni védekezés

Hangyairtó módszerek

A hangyák elleni védekezés fontos tudnivalói:

  1. A rések, hasadékok, fugahézagok megszüntése sokszor önmagában képes megszüntetni a hangyák beltéri aktivitását. Hangyairtás mellett is szükséges a műszaki hiányosságok megszüntetése, ez a tartós hangyamentesség záloga.
  2. A szabadforgalmú hangyairtó csalétkek (bolti csalétekállomások) ritkán vezetnek eredményre, vonzó hatásuk nem megfelelő. Ezen kívül a hatóanyag gyenge, hatóanyagtartalmuk alacsony, a csalétek mennyisége is minimális.
  3. A lakossági hangyairtó felületkezelő készítmények (aeroszolok és pumpás termékek) hatástartóssága korlátozott, ezen szerekkel végzett “házi hangyairtás” nem ad tartós védelmet lakásának.
  4. A professzionális rovarirtó koncentrátumokat csak szakképzett személy használhatja fel, ezen speciális mikrokapszulázott hangyairtó szerek azonnali és tartós rovarmentes állapotot biztosítanak a sávpermetezéses hangyairtás után.
  5. A permetszórásos hangyairtás teljes biztonsággal alkalmazható kisgyermek és háziállat mellett (megfelelő technológia és biztonsági előírások betartásával).
  6. Nem csak csótányok ellen létezik gélezéses módszer! A gélpöttyökkel történő hangyairtás új eljárás, önálló módszerként is alkalmazható. A rovarok rezisztenciájának kivédése végett, ezen kívül a hangyairtás irtószereinek rotációjában komoly jelentősége lesz a jövőben.
  7. A gélezéses hangyairtás nem követel előkészületet, nem kell kipakolni a szekrényekből. A légtérbe nem jut szálló vegyi anyag, ezért teljesen biztonságos.
Hangyairtás profi technikával

Hangyairtás célzott sávpermetezéssel:

A hangyairtás jól bevált formája, amikor fal és padló találkozásánál, továbbá egyéb előfordulási helyeken permetezünk. A professzionális rovarirtó koncentrátumhoz csak szakképzett személy juthat hozzá, lakossági szabadforgalomban nem kapható. Ezen koncentrált hangyairtó szerek szakképzett kezekben hosszú hatástartamot (hangyamentességet) biztosítanak. Megfelelő koncentrációban, vízzel hígítva fújjuk ki a célfelületre. Hangyák ellen ez általában a fal és padló találkozása. Itt egy folyamatos sávban permetezünk. A kifújt hangyairtószer teljesen szagtalan, a felületeken folt nélkül szárad. A hangyairtó hatás akár hónapokig folyamatos. Gyermek és háziállat mellett is biztonságos.

Hangyairtás mérgezett csalétekkel (gélezés):

A hangyairtás új módszere: mérgezett csalétekpöttyök kihelyezése. Hangyák vonulási útjaiba, bejutási pontjaiba helyezünk apró zselépöttyöket. Ez a mérgezett csalétek a hangyák számára kedvelt táplálékot tartalmaz, melyet tömegesen fogyasztanak, majd elpusztulnak tőle. A dolgozó hangyák a csalétket behordják a hangyabolyba is, és azzal táplálják a kolónia többi tagját is. A hangyairtás “trójai faló” módszerével a tartósan hangyamentes lakás könnyen elérhető. Tapasztalataink szerint főleg a meleg hónapokban (június-augusztus) számíthatunk a géles hangyairtásban kiváló eredményre.
Tavasszal és ősszel a hagyományos, permetezős hangyairtás eredményesebb.

Hangyairtás mikrokapszulákkal

A házilagos hangyairtó módszerek (aeroszol, csalétek, porozás) ritkán vezetnek eredményre. A szakember által történő hangyairtás tartós hatást biztosító szerrel történő, felületi kezelést jelent. A fal és padló találkozásánál folytonos sávban, valamint a koncentrátumból kevert munkaoldat rés-repedésekbe történő permetezésével történik. Hangyairtás szagtalan szerrel történik, a lakást elhagyni nem kell.        

A hangyairtó munkaoldat a hatóanyagot zárt mikrokapszulák formájában tartalmazza, melynek előnye hogy a hangyairtó hatás hosszan tartó és folyamatos.

Mi történik hangyairtás után?

Hangyairtás során a szélekre folytonos sávban kifújt irtószer folt nélkül szárad, nem látható védőmezőt képezve. A kültéri hidegburkolatos teraszon a felvétel készítése előtt 10 nappal végeztünk hangyairtást.
Ez a kerti hangya vígan rásétált a kezelt burkolatra, mi pedig felvettük hogy mi történik. Körülbelül 1 perc után volt látható, hogy a hangya idegrendszerére kezd hatni az irtószer. A mozgása koordinálatlanná válik, a mozgása esetlegessé. Később teljesen elveszíti a mozgási képességét, és körülbelül 10 perc után elpusztul. A permetezés hangyairtó hatása főleg hidegburkolaton és parkettán hosszantartó, porózus felületen kevésbé tartós.

Hangyairtásra van szüksége?

Gyakran Ismételt Kérdések

A hangyák megjelenésekor, rovarirtás előtt a következő kérdések merülnek fel megrendelőinkben,
telefonos megkereséskor legtöbbször ezekre a kérdésekre válaszolunk:

Erre nem tudunk megnyugtató választ adni. Az általunk használt hangyairtó oldat általában 2-3 hónap hatástartamot biztosít. Ezzel bőven át tudjuk hidalni a rajzási időszakát, így egyszeri hangyairtással az adott évre hangyamentességet érünk el.
Azonban ez nem akadályozza meg a következő évi rajzást.
A hangyák a bejáratott vonulási útjaikon közlekednek. Ha a mentesített területen egy tartós védőmezőt létesítünk, akkor az a rajta áthaladó hangyákat két hónapig biztosan irtja illetve távol tartja. A hangyák érzékenyek az irtószerekre, ha a védősáv tartós úgy általában teljes egészében elkerülik a szórt/védett helyiségeket.

Ahogy az autószerelő sem tud autót szerelni, mi sem tudjuk megígérni hogy hangyairtás után évekig nem fog látni hangyát. A szakszerű hangyairtás a lakótérből tartósan képes elűzni a hangyákat, azonban a tudomány jelenleg nem ismer olyan rovarirtó hatóanyagot, mely több évig hatna. Következő évben ismétlő hangyairtás szükséges lehet.

Amit garantálni tudunk; hogy hatósági engedéllyel rendelkező, szakképzett személy fog dolgozni az otthonában, kizárólag OTH számmal rendelkező, biztonságos hangyairtó formulák kihelyezésével.
Előírások szerinti dózisban, az OEK tájékoztatóban szereplő irányelvek szerint történik a hangyairtás. A felhasznált irtószerek biztonsági adatlapját átadjuk, a szükséges óvintézkedésekről (pl felmosás tilalma) a megrendelőt tájékoztatjuk.

Sajnos nem tudjuk előre megmondani, de előfordulhat. Élőlényekkel dolgozunk, és ismeretlen körülményekkel állunk szemben. Szinte nincs két egyforma hangya probléma. Az esetek többségében tartós hangyamentességet biztosít az egyszeri irtás is.
Egyes helyeken azonban ismétlő hangyairtó kezelések is szükségesek lehetnek

Általában semmilyen előkészületre nincs szükség. A falszéleken, a fal és padló találkozásnál egy vékony sávban fújjuk az irtószert. A kézi permetezővel könnyedén be tudunk nyúlni kanapé vagy szekrénysor mögé is. A falaktól a tárgyakat elpakolni, vagy akár csak néhány centire elhúzni, csak nagyon zsúfolt lakásokban kellhet. A zsúfolt lakásokban végzett hangyairtó munkát nagyban gyorsíthatja, ha a beépített konyhaszekrények lábtakaró léceit érkezésünk előtt eltávolítja, gyerekszobában a játékokat elpakolja
A falszéleken való felmosást minél tovább szüneteltetni kell, a tartós hatás érdekében.Porszívózni, söprögetni természetesen szabad, ahogy felmosni is ha nem törölnek teljesen a falig.
Olyan korszerű szereket használunk, melyek nem marják vagy károsítják a felületeket.
A munkaoldat foltmentesen és nyom nélkül szárad meg a padlón. A nagyon kényes színeken (pl fekete márvány, illetve kivételesen élénk vagy rikító színű járólapok) maradhat egy alig látszó fehér fátyol a szer száradása után, ez azonban nyom nélkül eltávolítható

Nem. Nehezen hozzáférhető helyeken, rejtett zugokban porozógépes kezelést alkalmazunk.
A porozás jól hat a porózus felületeken is, ahol a hangyairtás permetezőszere gyorsan beszívódhat.
Időnként a házfalak hungarocell szigetelése és a téglafal közti légrésben is vonulhatnak hangyák. Ilyen helyeken kizárólag a résen át belőtt rovarirtó por működik!

Tekintse meg darázsirtás munkáinkat videón, ott is nyomásporozógépet használunk.